Hermitage

 Traditiegetrouw staat er weer een bezoek aan de Hermitage gepland voor de groepen 4,5 en 6.                          
Woensdag 21 februari gaan de kinderen naar het museum waar zij een rondleiding langs de tentoonstelling “Hollandse meesters” krijgen en aansluitend een creatieve workshop.
Dit schooljaar hebben 3 leerlingen van de Noordmansschool een uitnodiging gekregen om lessen te volgen bij kunstdocenten in de Hermitage. Sebil, Erva en Samae (groep7) waren tijdens de museumlessen in groep 4, 5 en 6 opgevallen bij de kunstdocenten door hun interesse en inzet. Samen met andere kinderen van verschillende Amsterdamse basisscholen hebben zij interessante en inspirerende lessen gekregen in en rondom het museum. Volgend schooljaar komt er een vervolg op die lessen.

Na de kunstlessen hebben de leerlingen een echte expositie gekregen in de Hermitage die geopend werd door Freek de Jonge ( cabaretier en kunstliefhebber). 
Wat hebben we toch een talenten op deze school!Amsterdam Light Festival

 Al een aantal jaren wordt  in de donkere wintermaanden het centrum van Amsterdam verlicht door het ‘Amsterdam Light Festival’.
Uit heel de wereld komen er kunstenaars om voor de stad Amsterdam lichtkunstwerken te maken.                                                                                          
Deze zijn te zien al lopend langs alle grachten of per rondvaartboot
.
  
 
Dit jaar hebben de kinderen van de groepen 5 en 8 het geluk gehad om mee te mogen doen aan dit unieke project. De kunstenares Claudia Reh maakte met kinderen van verschillende  Amsterdamse scholen een kunstwerk. Alle kinderen volgenden een workshop op school en bedachten zelf een verhaal voor hun kunstwerk. Elke dag in december werd er een eindproduct van een school geprojecteerd op het museum de Hermitage.                                                                                                                                                     Onze werkstukken werden op donderdag maandag 14 december, onder leiding van Claudia Reh en de kinderen van groep 5 en 8, aan het publiek van het Light Festival getoond.  Vooraf maakte de kinderen en ouders een rondvaart over de grachten om alle andere lichtkunstwerken vanaf het water te bekijken.
Het was een ervaring om nooit te vergeten!
 

Noordmansschool wint prijs!

Het Van Eesterenmuseum heeft sinds kort een nieuwe locatie, “Het Van Eesteren Pavilioen” ligt aan de Sloterplas. Om dit te vieren heeft het museum alle scholen uit Nieuw-West gevraagd om mee te doen aan een wedstrijd.                                                                                                                                               
De opdracht was; maak met je klas een verhaal, schrijf een gedicht, maak een tekening van jouw buurt of maak een portret van Cornelis van Eesteren.
Cornelis van Eesteren, architect en stedenbouwkundige, heeft de Westelijke Tuinsteden ( Slotermeer, Geuzenveld, Osdorp en Slotervaart ) ontworpen.
Het winnende kunstwerk krijgt een plaatsje in het museum en de klas verdiend een bezoek aan het museum.

En jullie begrijpen het natuurlijk al……dat zijn wij!! Yucel uit groep 8 heeft de 1e prijs gewonnen met zijn werkstuk.
De kinderen hebben  tijdens de bevo-lessen les gehad over de begrippen ruimte, diepte en perspectief. Zij hebben deze toegepast bij het maken van 3D letters en bij het maken van foto's in de omgeving van de school.
Kom vooral eens kijken in de gang van groep 8, daar hangen meerdere werken van de leerlingen. Of breng een bezoekje aan het Van Eesterenmuseum en bekijk het werk van Yucel.
Nog even leuk om te vermelden…dit is niet de eerste keer dat de Noordmansschool een prijs wint. In 2012 heeft onze school een speelobject gewonnen voor het maken van de meest originele maquette voor een speelplaats.

Toeval....

Wat gebeurt er als je gewoon wat voorwerpen neerlegt en overtrekt en luistert naar jazzmuziek?
Dan verschijnen er dinosaurussen en neushoorns die gaan trouwen, en vogels die gaan vliegen, en de muziek kriebelt over je rug en en.......


Van Gogh in de klas


In februari 2017 hebben de kinderen van de groepen 4 t/m 8 les gehad van een gastdocent van het Van Goghmuseum. De kinderen zijn meer te weten gekomen over het leven van Vincent en zijn manier van schilderen. Volgens de gastdocent hebben wij zeer getalenteerde kinderen op onze school....maar dat wisten we al!


Kleine Vogel

Al luisterend naar het liedje van de kleine vogel en met juf Jos in hun hart, hebben de kinderen van groep 2 een kleurrijke tekening gemaakt.


Even spieken....

Wat zijn de kinderen heerlijk aan het werk met verschillende materialen en ontdekken wat je ermee kunt doen.
Ook met de restjes van de werkstukken!

Groep 7/8 Portretten


 

Groep 3 Illustreren

 

 

Afscheid groep 8 -2015-2016
 

De leerlingen van afgelopen schooljaar hebben in een animatie een persoonlijke wens/boodschap gestopt! Geniet van de mooie portretten.Onze straat groep 4 - 2015-2016

In de bevo-lessen hebben de leerlingen met oude kartonnen dozen huizen gemaakt en met klei figuurtjes geboetseerd. Luister en kijk mee naar de rondleiding door de straat. 

Blauwtje en Geeltje Groep 2- 2015-2016

De kinderen hebben van klei een animatie gemaakt naar aanleiding van het boekje Blauwtje en Geeltje. De tekst is ingesproken door Amal met hulp van Khalid en Hilal uit groep 6.Onderwater animatie groep 3 - 2015-2016

In de lessen van groep 3 hebben de leerlingen een onderwateranimatie gemaakt. Ze hebben hierbij hulp gekregen van de leerlingen van groep 8. Hieronder ziet u het resultaat. 

Rijksmuseum
Als de grote wijzer naar het hele uur springt, blijft het angstvallig stil in het museum. Waar is de mooie muziek van de klok Klokkenmaker Wil Wijzer en schoonmaker Ali Dingendoek zijn radeloos. Gelukkig kregen zij tijdens deze zoektocht hulp. 

 

De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 brachten de muziek weer terug in de Pruikentijd en lieten de klok weer spelen. In mei zijn de kinderen op bezoek geweest in het grote Rijksmuseum en hebben daar genoten van alle kunstwerken, muziek en het verhaal van de zoek geraakte klepels.

      Rijksmuseum
Groep 5 is in mei 2016 op bezoek geweest in de Teekenschool van het Rijksmuseum voor een workshop Krabbels en Krullen

De kinderen hadden voor het bezoek aan het museum al onderzoek gedaan hoe het was om in de Middeleeuwen te leven.In het museum kregen zij een rondleiding over kunstwerken uit de Riddertijd en gingen in het atelier zelf aan de slag met ganzenveer en inkt.

 

Hermitage
In mei 2016 zijn traditiegetrouw weer met de groepen 4, 5 en 6 naar de Hermitage geweest voor dit keer mooie tentoonstelling van de Spaanse Meesters met aansluitend een leuke workshop. 

Onze leerlingen zijn ook meesters in het maken van portretten! Er zijn weer prachtige werkstukken gemaakt.

Voor wie het nog niet is opgevallen.....er zijn "wildbreiers" gesignaleerd op de Noordmans!
Wie o wie zouden dat nou zijn.....
Groep 8 gaat beeldhouwen!

Met behulp van gutsen, beitels, vijlen, raspen en zagen gaan de achtste groepers op zoek naar het "beeld" in de steen.

Groep 2 bouwt een huis.De kinderen van groep 2 hebben een huis gebouwd met blokken.
Zij hebben het huis daarna nagetekend.
Gastlessen van studenten.

De Kinderen uit de groep 7 krijgen de aankomende weken drie keer les van twee studenten van de Hogeschool voor de Kunsten.
Zij ervaren bij ons hoe het is om les te geven aan kinderen in het basisonderwijs....en dat is heel leuk natuurlijk.
Wat de kinderen precies gaan maken zullen jullie misschien wel ontdekken, ergens op een onverwachte plek!
 
 

Kinderboekenweek

Dr.Proktors schetenpoeder en Plasticsoep

Donderdag 5 en vrijdag 6 november hadden wij een Raar Maar Waar-voorstelling voor alle kinderen van de school.

Aansluitend op de voorstelling kregen de kinderen ook een workshop.
De groepen 1 en 2 gingen dansen, 3 4 en 5 maakte muziek op vreemde instrumenten( fietspompen?!)
en 6 7 en 8 zijn gaan experimenteren met kleurstoffen( en stinken dat dat deed!!!).

 Super Sint Maarten 2015

Zondag 8 november was het weer zover > de jaarlijkse optocht van Super Sint Maarten!
Het was weer een groot feest samen met de mensen van ACCU. Zelf meester Jos reed met zijn gebroken heup in een bakfiets mee!
De leerlingen van de Noordmansschool hebben tijdens de bevo-lessen hun lampionnen gemaakt en de liedjes tijdens de muzieklessen geoefend.

Hieronder een impressiefoto. 


Groep 5 - 2014/2015

Op het filmpje vertellen de kinderen van groep 5 wat ze hebben gemaakt.


 

De Bevolessen

Juf Paauwla verzorgt bij ons op school de Bevo-lessen.