Kunst en cultuur

Het belangrijkste doel van de school is dat kinderen veel leren. Leren is meer dan alleen kennis opdoen. Het is ook belangrijk dat kinderen zich lichamelijk, emotioneel en creatief ontwikkelen. Wij besteden daarom ook veel aandacht aan kunst, cultuur, muziek en sport.

Beeldende vorming

Op onze school werkt een aparte leerkracht voor het vak ‘beeldende vorming’. Haar naam is Paauwla . Zij geeft les aan de kinderen van groep 2 t/m 8. Dat gebeurt in halve groepen: terwijl juf Paauwla de ene helft van de groep lesgeeft, werkt de andere helft van de groep verder onder leiding van de eigen leerkracht. Op die manier is er voldoende ruimte om kinderen goed te begeleiden.

Kwaliteit

Tijdens de lessen beeldende vorming maken de kinderen prachtige dingen. De hele school hangt er vol mee. In de gangen staan vitrinekasten waarin we sommige werkstukken tentoonstellen. Zelfs de surprises die kinderen voor elkaar maken met Sinterklaas zijn van hoge kwaliteit.

Excursies

Een van de manieren om kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur is door exposities en musea te bezoeken. Onze leerlingen gaan bijvoorbeeld op excursie naar het Tropenmuseum, de Hermitage of het Stedelijk Museum. Elk jaar staan er zulke uitstapjes op het programma.

Muziek

Muziek maken is leuk. Bovendien blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat het erg goed is voor kinderen. Ze worden er slimmer én socialer van. Daarom besteden wij op school extra aandacht aan muziek. We hebben er zelfs een aparte vakleerkracht voor, die onze groepen muziekles geeft. De leerlingen krijgen een keer per week les. In de lagere groepen gaat vooral om samen zingen, ritmisch klappen. In de hogere groepen leren de kinderen bijvoorbeeld om een instrument te spelen.